Triticum durum cinsi sert buğdayların tekniğine uygun olarak kaynatılması, kurutulması ve kırımı ile elde edilir. Buğday seçimi ve işlemesinde gösterilen özen, kaliteli bulgur yapımında önem taşımaktadır. Ekonomik, kolay ve çeşitli yemekler hazırlanabilir olmasının yanı sıra, içerdiği yüksek besin değeri sayesinde tüm dünyada sürekli kullanılmaktadır. Besleyici ve uzun süre bozulmadan kalabilen önemli bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. İçerdiği posa-lif sayesinde mide tembelliği ve bağırsak kanserini önler, tok tutarak zayıflama diyetlerinde tercih edilir. Konya, İç Anadolu ve Güney doğu Anadolu bölgesinde üretimi yapılmaktadır.
DETAYLI
İNCELE
PİLAVLIK BULGUR
DETAYLI
İNCELE
KIRIK PİRİNÇ
DETAYLI
İNCELE
REİS ESMER KÖFTELİK BULGUR
DETAYLI
İNCELE
REİS ESMER ÇİĞ KÖFTELİK(SİMİT) BULGUR
DETAYLI
İNCELE
REİS ÇİĞ KÖFTELİK BULGUR
DETAYLI
İNCELE
REİS İÇLİ KÖFTELİK BULGUR (SEFERKİTEL)
DETAYLI
İNCELE
REİS KÖFTELİK - KISIRLIK BULGUR
DETAYLI
İNCELE
ŞEHRİYELİ PİLAVLIK BULGUR