REIS RECIPES
 
REIS RECIPES / MAIN DISHES / Humus Humus /< geri dön
NECESSARY MATERIALS

  •  1.5 su bardağı nohut
  • 1/2 limon suyu
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz-kırmızıbiber

PREPARATION

 Nohutları 2-3 su yıkayıp akşamdan ıslatalım, sonra basınçlı bir tencereye alıp üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile yumuşayana dek haşlayalım ve süzgece alıp suyunu süzelim. Nohutların kabuklarını soyup robot veya blendır yardımı ile ezerek püre haline getirelim. İçine dövülmüş sarımsakları, tuzu, tahini, kimyonu, limon suyunu ve sıvıyağı azar azar ekleyip karıştıralım. Humusu kaşıkla düzgün bir şekil vererek servis tabağına alalım. Üzerine kırmızıbiber serperek servis yapalım.



UNIT OF CALORIE



Just type your e-mail address to receive our newsletter regularly.