Kepekli Diyet Pirinç, Çeltiğin kavuzlarının tekniğine uygun soyulması ve ayıklanması sonucu elde edilir. Başka bir deyişle pirincin üzerinde kepek muhafaza edilir. Her pirinçten kepekli pirinç yapılmasına rağmen, baldo pirincin kepeklisi tercih edilir. Kepekli pirinçlerin rutubeti % 14´ün altında olmalıdır. Çünkü parlatılmış pirinçlerden daha çabuk bozulmaktadır.
Ambalajda diğer pirinçlere oranla daha kısa zamanda tüketilmesi veya bez torbaya konulması gerekmektedir. Kepekli pirinç, besleyicidir ve sağlık açısından tercih edilmektedir.Kepekli Pirinç Pişme süresi 45 dakikadır. Kendine has kokusu ve tadı vardır. Kepekli diyet pirincin küflü, kötü kokulu olmaması gerekmektedir. Çeltik kavuzu, toz, taş, toprak ve mandık (kırmızı çizgili tane) içermemelidir.
DETAYLI
İNCELE
PİLAVLIK BULGUR
DETAYLI
İNCELE
KIRIK PİRİNÇ
DETAYLI
İNCELE
REİS ESMER KÖFTELİK BULGUR
DETAYLI
İNCELE
REİS ESMER ÇİĞ KÖFTELİK(SİMİT) BULGUR
DETAYLI
İNCELE
REİS ÇİĞ KÖFTELİK BULGUR
DETAYLI
İNCELE
REİS İÇLİ KÖFTELİK BULGUR (SEFERKİTEL)
DETAYLI
İNCELE
REİS KÖFTELİK - KISIRLIK BULGUR
DETAYLI
İNCELE
ŞEHRİYELİ PİLAVLIK BULGUR