KURU FASULYE FAYDALARI
1-İçerisinde bol miktarda lif bulunması nedeniyle, kanda bulunan kötü kolesterolü düşürüyor. Ayrıca bu lifler, kalın bağırsakta barınır ve kalsiyum başta olmak üzere önemli minerallerin emiliminde fayda sağlar.
2-Kalp hastalığına ve hastalıklarına karşı koruyucudur. Ayrıca lifli bir gıda olduğu için kalp krizini önler.
3-Kuru fasulyenin içerisinde bulunan liflerin, kalori oranı sıfır olduğu için kişilere tokluk hissi verir.
4-Bağırsakların çalışmasına iyi gelir ve şişkinlik hissi varsa giderir.
5-Potasyum bakımından zengin bir besin olduğu için yüksek tansiyona karşı koruyucudur ve olası bir yüksek tansiyon hastalığı varsa düşürmektedir.
6-Gebelik döneminde kuru fasulye tüketilmesi uzman tarafından tavsiye edilmektedir. Nedeni ise, içerisinde demir vitamini ve folik asitin çok olmasıdır.
7-Antioksidan bakımından zengin olduğu için kansere yakalanma riskini düşürür.
8-Meme kanseri ve kalın bağırsak kanserine karşı tam bir savaşçıdır.
9-İdrar tutukluluğuna iyi gelir.
10-Şeker hastalığına karşı mücadeleci ve diyabeti kontrol altında tutmak için yardım sağlar. Bunu da kan şekerini dengede tutarak ve yavaş, yavaş artışa geçmesini sağlayarak yapmaktadır.
11-Kalp çarpıntısına ve karaciğer yetmezliğine iyi geldiği ispatlanmış bir durumdur.
12-Vücudun enerji ihtiyacını karşıladığı gibi zihin yorgunluklarını da giderir.
13-Vücut gelişimini destekler ve kemiklerin yapısını güçlendirir.
14-Böbrekler de, eğer kum varsa dökmeye yardımcı olur ve böbrekleri kuvvetlendirir.
15-Sinirleri kuvvetlendirir.
16-Siyatik ve romatizmaya bağlı şikayetleri azaltır.
17-A, B9, C, B5 ve magnezyum mineralleri açısından zengindir. Bu nedenden dolayı, gelişme çağında olan çocuklara, kuru fasulye yedirmekte fayda vardır.