Türkiye’nin çeşitli yörelerinde yetiştirilen ve ithal edilen ürünlerde, pişme ve lezzet farklılığı olduğu gibi aynı fark eski ve yeni ürünler arasında da gözlemlenir. Reis, tüm bu faktörleri gözeterek, paketlemeye kadar tüm aşamaları kontrol eder. Özenle toplatmış olduğu yeni mahsûl ürünlerin, nem oranı ölçümlerini, pişme ve lezzet testlerini yapar. Reis ürünleri, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak, en yeni teknolojik donanıma sahip Gravite Elek ve Optik ayırıcı (sortex) sistemiyle elenir, kalibre yapılıp ve temizlenir.
Aynı boyda, kırık ve yabancı maddelerden arındırılmış, rutubetsiz ürünler, TSE standartlarına ve Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak otomatik dolum makinalarında 1 kg, 2 kg, 2,5 kg, 5 kg, 10 kg ve 25 kg.´lik ambalajlarda "Reis Kalite Garantisi”yle paketlenir. Doğal ürünlerin doğal tatlarını koruyarak, hijyenik üretimle kuru gıda ürünlerini sofralara taşıyan Reis, sürekli TSE kontrolünde olmasının yanında, HACCP Yönetim Sistemi, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi gibi kalite belgelerini almaktadır.
Reis, tüm dünyada sevilerek yenen, geleneksel sofralarımızın baş tacı bakliyat ürünlerinin sağlıklı ve güvenli üretimini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen TR-34-K-048577 izin numaralı İşletme Kayıt Belgesi ile tescil eder. Haksız rekabet, haksız kazanç ve merdiven altı üretimle halk sağlığını tehdit eden firmaların engellenmesi amacıyla geliştirilen gıda üretim izinlerini almak için, Reis tesisleri gerekli denetimlerden başarıyla geçmektedir.
Tüketiciyi doğru bir şekilde bilgilendirmeyi hedefleyen Reis, Tüketici Hattı ile iletilen dilek ve şikayetleri, bizzat Yönetim Kurulu Başkanı ve gıda mühendisleri tarafından değerlendirerek, tüketicisini ayrıntılı bir şekilde bilgilendiriyor ve üretici-satıcı olarak tüm sorumluluklarını yerine getiriyor.