1981 yılından itibaren kuru gıda sektörünün lideri Reis Gıda, yurtiçi ve yurtdışındaki tüketicilerini, %100 yerli tohum ve Reis markasıyla buluşturur. Ulusal ve uluslararası kalite normlarına uygunluğu belgelenmiş olan Reis ürünleri, ülkemizin yanı sıra 4 kıtada 22 ülkeye ihraç edilir.
Reis, 2013 yılında İstanbul Esenyurt’taki9 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunan yeni fabrikasına taşınır ve tesiste yaptığı ilave yatırımla, pirinç ve bakliyatta, yılda 70 bin tonu geçen üretim kapasitesine ulaştı.
Avrupa Birliği’nin tüketici haklarını benimseyen ve bunların uygulanması gerektiğine inanan Reis, sürekli TSE kontrolünde olmasının yanında, 17.05.2000’de BureauVeritas gözetiminde HACCP Gıda Güvenliği, ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi belgelerinialdı.Kendi sektöründe bu belgelere sahip ilk firma olma özelliğiyle Reis, bir dünya markası olarak başarısına yenilerini eklemeye devam ediyor.
Nielsen Türkiye ve Reis Gıda işbirliğiyle‘kuru gıda ve genel sektör analizleri’2000 yılından itibaren yapılır. Araştırma sonuçlarına göre, Reis markası pirinç ve bakliyatta marka bilinilirliğinde lider marka olarak daima birinci sırada yer alır.2000 yılı sektör analizi raporunda Reis, hem bakliyat, hem pirinçte 1.sırada yer alır. 2004 yılı sektör analizi raporunda Reis, pirinç ve bakliyatta en çok hatırlanan markadır. 2009 yılı sektör raporunda ise, yine pirinç ve bakliyatta ilk bilinen marka Reis’tir. 2015- 2016 yılları arasında yapılansektör raporunda Reis, pirinç ve bakliyatta ilk sırada gelen lider markadır.
Kasım 2015- Nisan 2016 yılları arasında yapılan “Beslenme ve Kuru Gıda Tüketim Alışkanlıkları&Marka Sağlığı Araştırması”na göre; NielsenWinningBrands© modelinde, Marka Değer Endeksi 3’ün üzerindeki markalar, pazardaki güçlü markalar olarak kabul edilir.
Kuru gıda kategorisinde 3,0 puan alan tek marka olan Reis,pazarda‘rakipsiz en güçlü marka’ olarak liderliğini korur.
Marka sağlığı göstergeleri arasında tüketiciler için en önemli faktör; Reis markasının ‘güvenilir’ olmasıdır. Güvenilir marka olması imajını; kaliteli lezzetli ve tadı güzel, ürünleri sağlıklı ve içeriği doğal bir marka olması gibi diğer imaj tanımlarıtakip eder.
Reis’in, pirinç ve bakliyat ürünlerindeki farklılığı ve liderliği ileçeyrek asırlık üstün performansı; iş ahlakı ve alt yapısının sağlamlılığı ile açıklanır.
Müşteri memnuniyetini ön planda tutup en üstün kaliteyi, en uygun fiyatla ve zamanında teslim etmeyi ilke edinen Reis; hem sahip olduğu belgelerin ve ödüllerin; hem dehizmet verdiği perakende satış mağazalarının ve tüketicilerinin kendisine yüklediği sorumluluğun bilincindedir.
Kuru Gıda ürünleri, Reis Kalite Garantisi ile paketleniyor
Reis A.Ş. firması; ürünün üretiminden tüketimine kadarki tüm aşamalarında; fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeleri belirleyerek kontrolünü sağlayan, ürünün son kontrolünden çok, üretim evresinin hijyenik şartlara uygunluk garantisini veren önleyici bir gıda güvenliği yönetimini benimser.
TR-34-K-048577 İşletme Kayıt numaralı Reis ürünleri, Türk Gıda Kodeksine, TSE standartlarına ve Reis Gıda Güvenliği Politikasına uygun olarak paketlenir.
Türkiye’nin çeşitli yörelerinde yetiştirilen ve ithal edilen ürünlerde pişme ve lezzet farklılığı olduğu gibi, aynı fark eski ve yeni ürünler arasında da gözlemlenir. Reis, tüm bu faktörleri gözeterek, paketlemeye kadar tüm aşamaları kontrol eder. Özenle toplatmış olduğu yeni mahsul ürünlerin, nem oranı ölçümlerini, pişirme sürelerini ve lezzet testlerini yapar.
Hammadde seçimleri konusunda, tecrübeli yönetim ve dinamik mühendis kadrosuyla, ürünlerin analizleri yapılarak,her ürünün spekti belirlenir. Tesise giren her ürün, üretimin her aşamasında kalite kontrolden geçirilerek, uygun depolama şartlarında muhafaza edilir.Üretimden alınan numunelerle gerçekleştirilen analizler, sistematik olarak kayıt altına alınarak, geriye dönük izlenebilirliketkin şekilde sağlanır.
Ürünler çeşitlerine göre, bakliyatlar ve pirinçler,sektöründe ileri teknolojiye sahip olan entegremakine hattından geçer.
Makine hattına ilişkin bilgiler;
1-Pirinç Sortex'i:
Pirinç gibi küçük taneli ürünlerin ayıklanması için teknolojik olarak en gelişmiş yöntem olan, en hassas düzeydeki optik ayırıcı sistemler kullanılır. Bu sayede, ürün içerisindeki yabancı maddeler ayıklanır, homojen renkte daha kaliteli ve sağlıklı son ürünler elde edilir. Optik ayırıcı sistem (sortex makineleri), renk esasına göre, ürün içerisinde olabilecek farklı renk ve şekildeki istenmeyen yabancı maddeleri belirleme ve ayıklama prensibine göre çalışır.
2-Bakliyat Hattı:
Kalibre-Boylama,
Taş Ayırıcı,
Hafif Dane Ayırıcı (Gravite),
Optik Ayırıcı
Kalibre-Boylama:
Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek gibi bakliyat ürünlerinin, elekler vasıtasıyla boylanmasını, homojen yapıda ürün elde edilmesini sağlar.Büyükten küçüğe doğru sıralanmış elekler vasıtasıyla, ürünler boylara ayrılarak, sınıflandırma işlemi gerçekleşir. Burada yapılan boylama işlemi, ürünün hem kalite, hem ticari değerinin belirlenmesi açısından önem taşır.
Taş Ayırıcı:
Taş ayırıcı; ürünün yapısına göre özgül ağırlığı daha fazla olan taş, toprak, kum gibi yabancı maddelerin ayrılmasında kullanılır. Yüksek vakum kapasitesi sayesinde, hafif çöp ve toz alma özelliğine de sahiptir. Sistem içinde yaratılan titreşim ve alttan yapılan hava etkisiyle, ürünün kendisinden ağır her türlü yabancı maddenin ayrılması sağlanır.
Gravite (Hafif Tane Ayırıcı):
Boylanmış ürün içindeki zayıf, buruşuk, delik, kırık, gelişmemiş taneler ile sap,kabuk gibi yabancı maddelerin ayrılmasında ve temizlenmiş ürün kalitesini arttırmak için kullanılır. Ardından, temizlenmiş ürün sortex sistemine aktarılır.
Optik Ayırıcı:
Bakliyat ve pirinç gibi küçük taneli ürünlerin ayıklanması için teknoloji olarak en gelişmiş yöntem olan en hassas düzeydeki optik ayırıcı sistemleri kullanılır.Bu sayede, ürün içerisindeki yabancı maddeler ayıklanır, homojen renkte daha kaliteli ve sağlıklı ürünler elde edilir. Optik ayırıcı sistem (sortex makineleri) renk esasına göre, ürün içerisinde olabilecek farklı renk ve şekildeki istenmeyen yabancı maddeleri belirleme ve ayıklama prensibine göre çalışır. Temiz ürünün elde edilmesinde, makine kapasitesi, hızı, hassasiyeti ve kontrollerinin dikkatli yapılması önem kazanır.
Yukarıdaki aşamalardan geçen ürünler, ardından paketleme hattına alınır. Ürünler çeşidine ve cinsine göre hazırlanmış kendi ambalajlarına konularak, tüketiciyle buluşacağı ilgili mağazaya sevk edilir.
Reis, her zaman gıda güvenliği ve damak tadına uygun, çabuk pişen, kabuk atmayan daha fazla artımlı, besleyici ve daima en kaliteli kuru gıda ürünlerini tüketicisine sunmaya devam eder.