MERCİMEK FAYDALARI
1-1 kilogram yeşil mercimek, 1 kilogram ete eşdeğer besleyici özelliğe sahiptir.
2-En fazla demir içeren gıdalardandır. Hasta ve zayıf kimselerde, bol kan yapımını sağlar.
3-Protein miktarı yüksektir. Bu nedenle bedenen ve zihnen çalışanlara, iyi bir enerji kaynağı ve besleyici bir gıdadır.
4-Mercimek, sinirleri kuvvetlendirir. Sinirleri teskin eder, geceleri yıpranmış sinirlerin tamirini sağlar.
5-Bağırsaklara hafif yumuşaklık verir ve geçici ishal yapar.
6-Anne sütünü artırıcı etkisi vardır. Emzikli kadınlarda, sütün miktarını ve beslenme değerini yükseltir.
7-Hamile kadınlara, bebeğin kanlı-canlı olmasına yarar. Anneyi besleyerek, zayıf düşmesini önler.
8-Kalp ve damar sağlığını korur.
9-Vücuda zindelik ve enerji verir.
10-Gözler için faydalıdır.
11-Kan akışını hızlandırır.
12-Şeker hastalığının oluşumunu önler.
13-Bağışık sistemini güçlendirir.
14-Kansızlığa iyi gelir, kan yapar.
15-Yorgunluğa iyi gelir.
16-Kolesterolü dengede tutar.
17-Kabızlığa iyi gelir.
18-Bağırsakların çalışma şeklini düzenler.
19-Mercimeği suda kaynatıp, suyunu içmek kas ağrılarına iyi gelir.
20-Çok fazla demir içeren gıdalardandır.
21-Bol miktarda protein içerir.
22-Sinir sistemini güçlendirir.
23-Vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.
24-Yüksek tansiyonu düşürür.
25-Kanser riskini en aza indirir.