Kepekli Diyet Pirinç, Çeltiğin kavuzlarının tekniğine uygun soyulması ve ayıklanması sonucu elde edilir. Başka bir deyişle pirincin üzerinde kepek muhafaza edilir. Her pirinçten kepekli pirinç yapılmasına rağmen, baldo pirincin kepeklisi tercih edilir.
Ambalajda diğer pirinçlere oranla daha kısa zamanda tüketilmesi veya bez torbaya konulması gerekmektedir. Kepekli pirinç, besleyicidir ve sağlık açısından tercih edilmektedir.Kepekli Pirinç Pişme süresi normal pirinçlere göre daha uzundur ve daha fazla su çeker. pişirmeye başlamadan önce 2-3 saat ılık suda bekletilmelidir. Kendine has kokusu ve tadı vardır. Kepekli diyet pirincin küflü, kötü kokulu olmaması gerekmektedir.
Yüzeyindeki kepek tabakası nedeniyle vitamin ve mineral değeri yüksek olduğundan zayıflama diyetlerinde tercih edilir. Sindirim sistemi kolaylaştırır.