İyi Yemek, İyi Malzemeyle Pişer
Ürünlerimiz
 
ÜRÜNLERİMİZ / SARMONİ/SARLİFE SARIMSAK / SARMONİ SOYULMUŞ ARPACIK SOĞAN SARMONİ SOYULMUŞ ARPACIK SOĞAN
  • ÇEŞİT SOĞAN
  • MENŞEİ TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
  • BOY ARPACIK
  • AMBALAJ 500 g - 1 kg

 Sarmoni ve Sarlife, Reis’in Türkiye ve dünya pazarına yönelik en önemli ürünlerindendir. Türünün çeşitli örnekleri ile kıyaslandığında üstün özellikler gösteren Taşköprü Sarımsağı, Reis kalite anlayışıyla birleşerek, “Sarmoni” markasıyla değişik yörelerin sarımsakları ise “Sarlife” markasıyla 100, 250, 500, 1000 gramlık file ambalajlar içerisinde tüketiciye sunulmaktadır. Satış noktalarına sevkiyatı 25 ve 40 adetlik hava sirkülasyonu sağlayan koliler içerisinde yapılmaktadır. Saç örgü ve file içerisinde sunulan sarımsakların yanı sıra özellikle endüstriyel tüketim için “ezme” ve “soyulmuş diş” sarımsak üretimi de yapılmaktadır.

Ülkemizde sarımsağın sanayi ürünü olması biraz gecikmiştir. Taşköprü’de kurulan sarımsak işleme tesisi bu ihtiyaca cevap verebilmeyi hedeflemektedir. Tesis ilk etapta 1500 m2 kapalı alanda, 22 adet ana makine ve 5 adet yardımcı makine ile; ürünü sap ve püsküllerinden temizleyerek gövdedeki tozu fanlarla emme;
• Baş halindeki sarımsağı dişlere ayırma ve boyutlama;
• Kondisyonlama fırınından geçen tanelerin kabuklarını soyma;
• Püre ve ezme işlemlerini, yıllık 2000 ton kapasite ile gerçekleştirebilmektedir.

SOĞAN GÖZ YAKMAYACAK
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 8 yıldır faaliyet gösteren Reis A.Ş. bünyesindeki Sarmoni Sarımsak Entegre Tesisleri, Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip. El değmeden otomatik makinelerde soyulup ambalajlanan sarımsak ve soğanlar genel anlamda endüstriyel tüketim için fabrikaların hammaddesini karşılarken, “Hayatı kolaylaştıran ürünler projesi” kapsamında market pazarına da sunuldu.

Türkiye’de, kişi başına sarımsak tüketimi çok düşük seviyelerde. Bunda en büyük etken sarımsağın kokusu ve soyumu sırasındaki zorluk. Yaptığımız anketlerde, özellikle çalışan bayanların bu ürüne çok büyük ilgi göstererek, kullanımı bir hayli kolay hale gelen bu ürünlerin, evlerde tüketiminin artıracağına değindiler. Bu izlenimlerden yola çıkarak soyulmuş sarımsak ve soyulmuş soğanı doğal haliyle market raflarına taşıdık. Tüketicilerin eskiye oranlara sağlıklı beslenmeye yönelmeleri de sarımsağı hem zirveye taşıyacak hem de kişi başına tüketim artacaktır.

Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan paketlenen bu ürünlerin raf ömrü 3 aydır. Derin dondurucularda muhafaza edilmeleri halinde ise bu süre, 1 yıla çıkmaktadır.

E-bültenimizi düzenli olarak almak için mail adresinizi yazmanız yeterli.