HAZIRLANIŞI
Mercimeği 3-4 su yıkayıp üzerine 5 su bardağı su ekleyerek akşamdan ıslatalım. Mercimekleri basınçı bir tencereye suyuyla birlikte aktaralım. Ağır ateşte mercimekler hafifçe diri kalacak şekilde haşlayıp ateşten alalım. Tencereye sıvıyağı alıp küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ve yuvarlak dilimlenmiş havucu ekleyip 3-4 dk kavuralım. Salçayı da ekleyip yarım dk daha kavuralım ve soğanlı sosu mercimeklerin bulunduğu tencereye alalım. Yarım dk daha kavuralım ve soğanlı sosu mercimeklerin bulunduğu tencereye alalım. Tuzunu ayarlayalım. Ağır ateşte mercimekler yumuşayana kadar pişirelim. Pilakiyi ateşten alarak soğutalım. Üzerine kuru nane serpelim. Arzuya göre limon suyu ekleyerek servis yapalım.
KALORİ DEĞERİ