1 Su Bardağı Reis Kırmızı Mercimek
1 Kahve Fincanı Reis Kepekli Pirinç
1 kahve fincanı Reis esmer köftelik bulgur
6 Su Bardağı Sıcak Su
2 Reis Soğan
3 Yemek Kaşığı Ayçicek Yağı
250 Gr Kavurma
Kırmızı Pul Biber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kırmızı Mercimek, kepekli pirinç ve esmer köftelik bulguru bol suyla yıkayıp süzün.
Tencereye alın ve sıcak suyu ekleyip bakliyatlar yumuşayana kadar arada bir tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
Soğanları kıyın.
Ayçiçek yağını başka bir tencereye alıp kısık ateşle soğanları kavurun.
Soğanları da tencereye alıp ısıtın.
Ufalanmış kavurmayı ekleyin.
1-2 dakika kavurup karıştırın ve tuzla tatlandırın.
Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine pul biber serpin ve sıcak servis edin.
Afiyet Olsun…
KALORİ DEĞERİ